În contextul actual al creșterii într-un mediu social, familial și economic defavorizat, copiii și tinerii nu se pot dezvolta ori pot manifesta comportamente distructive față de ei inșiși și față de cei din jur.
Din aceste cauze, tinerii și copii pot avea o evoluție globală negativă, pot manifesta o gândire irațională și un sistem emoțional disfuncțional, acestea generând comportamente atipice și agresive.

Echipa Fundației SO.SI.SE.SA. vine în întâmpinarea nevoilor identificate printr-o abordare inovativă și creativă a dezvoltării personale prin artă și joc.

Sesiunile urmăresc dezvoltarea personală, emoțională, socială și cognitivă a copiilor, promovarea comunicării și autoafirmării, dezvoltarea și exersarea capacităților empatice.
Exercițiile suport pentru atingerea obiectivelor au în vedere îmbinarea pe cât posibil a cât mai multor metode și tehnici de lucru. Astfel, s-au îmbinat tehnicile cognitiv-comportamentale cu cele art-terapeutice pentru a se obține maturizarea afectivă, cognitivă și comportamentală.

Beneficiarii acestui proiect sunt copiii din centrele de zi și de plasament, care provin din medii defavorizate și cresc într-un mediu social, familial și economic dezechilibrat. Într-o primă etapă a proiectului vom colabora cu Centrul de zi Sfânta Sofia, cu copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Pentru a se obține rezultatele așteptate și pentru a atinge obiectivele proiectului, acesta urmează să fie implementat pe o perioadă de cinci ani, în sesiuni de lucru grupate în funcție de obiectivele specifice, care la fiecare șase luni vor fi adaptate vârstei beneficiarilor.

Rezultatele așteptate sunt:

Dezvoltarea conștientizării de sine, a imaginii de sine;
Dezvoltarea relațiilor sociale și încurajarea lucrului în echipă;
Reducerea anxietăților;
Dezvoltarea imaginației și creativității;
Cultivarea răbdării și a disciplinei;
Dezvoltarea proceselor cognitive;
Conștientizarea posibilității de exprimare necondiționată prin diferitele forme de artă (teatru, pictură, dans, muzică, artă meșteșugărească), precum și a posibilității de a se manifesta prin artă la nivel ocupațional și profesional.

Adaugă comentariu nou